Стоунхенџ: Стотине људи посматрало излазак сунца, игнорисали упозорење

Срна
Стоунхенџ: Стотине људи посматрало излазак сунца, игнорисали упозорење

ЛОНДОН- Више хиљада људи игнорисало је упозорење да не путују у Стоунхенџ због годишње љетње равнодневнице чија је прослава отказана због пандемије вируса корона.

Организација "Енглеско насљеђе" која се брине о чувеном споменику планирала је да другу годину заредом уживо емитује излазак сунца код Стоунхенџа, али је то отказано пошто је програм прекинут, јер се појавило много људи игноришући захтјев да не долазе до каменог круга.

Више хиљада људи прикључило се путем интернета да посматрају излазак сунца код чувеног каменог круга, али су морали да посматрају раније снимљени материјал.

На снимцима које је емитовала британска новинска агенција "ПА" види се више десетина људи унутар каменог круга и да неки од њих прелазе преко ниске ограде како би ушли у забрањени дио да би дошли до камења.

"Енглеско насљеђе" је изразило разочараност јер су се људи понашали неодговорно и тиме су изложили себе, њихово особље и полицију ризику током пандемије.

Љетна равнодневница обично привуче више десетина хиљада људи код каменог круга на југу Енглеске ради прославе најдужег дана у години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана