Шпански премијер обећао да ће забранити проституцију

Танјуг
Шпански премијер обећао да ће забранити проституцију

МАДРИД- Премијер Шпаније Педро Санчез обавезао се данас да ће поново забранити проституцију у тој земљи.

Обраћајући се својим присталицама на крају тродневног конгреса Социјалистичке партије у Валенсији, Санчез је нагласио да проституција „поробљава“ жене.

У извјештају BBC-a се подсјећа да је проституција у Шпанији декриминализована 1995. године, а УН су 2016. године процијениле да сексуална индустрија у тој земљи остварује приходе од 3,7 милијарди евра.

Истраживање из 2009. године је показало да је сваки трећи мушкарац у Шпанији у неком тренутку током живота платио за сексуалне услуге.

Међутим, други извјештај објављен 2009. године сугерише да би та бројка могла бити и већа, док се у студији УН из 2011. године наводи да је Шпанија трећи највећи центар проституције у свијету, иза Тајланда и Порторика.

Проституција у Шпанији тренутно није регулисана и нема казни за оне који својом вољом нуде сексуалне услуге све док се то не дешава у јавном простору, међутим, подвођење или посредовање између сексуалне раднице и потенцијалног клијента је незаконито.

Од декриминализације 1995. године ова индустрија је доживјела процват и процјењује да данас око 300.000 жена у Шпанији раде као проститутке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана