Сибир: Беба остављена на минус 20 добро се осјећа

Срна
Foto: M.Z

МОСКВА - Беба која је пронађена напуштена на температури од око минус 20 степени Целзијусових у Сибиру добро се осјећа, саопштили су руски званичници.

Новорођенче је пронашло пет тинејџера у кутији за јаја на удаљеном путу у близини села Сосновка, код Новосибирска, наводи се у локалним извештајима. Дјевојчицу је хитно превезао један од родитеља тинејџера у болницу, гдје су љекари рекли да је здравље бебе добро. Полиција која трага за мајком отворила је кривичну истрагу о покушају убиства дјетета, наводи Би-Би-Си. Родитељи тинејџера желе да усвоје бебу, али морају да сачекају да виде да ли ће се огласити чланови породице.

У разговору за руски лист "НГС", отац једног од тинејџера Дмитриј Литвинов рекао је да су петорица пријатеља изашли у шетњу на православни Божић. "Већ је био мрак, упалили су телефоне и пронашли кутију. Када су боље погледали угледали су бебу, дјевојчицу са ћебетом и флашицом", рекао је Литвинов. Њега и његову супругу Ану на лице мјеста позвао је њихов син Ренат. Бебу су аутомобилом одвезли у градску болницу. Плашили су се да је дјевојчица, за коју се верује да је имала око три дана када је пронађена, задобила промрзлине и да неће преживјети.

По доласку у болницу, љекар је брзо прегледао бебу и загријао је њежно трљајући јој руке и ноге, наводи се у саопштењу регионалног министарства здравља. Девојчица је порумењела и установљено је да је здрава, а касније је пребачена у дјечију болницу, гдје се и сада налази. Брачни пар, који већ има три сина, жели да усвоји дјевојчицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана