САД: Умро од посљедица срчаног удара јер су 43 болнице одбиле да га хоспитализују

ГС
Foto: nezavisne.com

Човјек из Алабаме преминуо је због посљедица срчаног удара након што су 43 болнице одбиле да га приме на одјељење интензивне његе, због попуњености капацитета усљед коронавируса.

Када је Реј ДеМониа прошлог мјесеца имао срчани удар, његова породица из Алабаме са нестрпљењем је чекала оближњу болницу са слободним простором на одјељењу интензивне његе, преносе Независне.

Али у држави у којој су инфекције коронавирусом и невакцинисани пацијенти преплавили болнице посљедњих мјесеци, проналажење расположивог кревета за интензивну његу био је прави изазов.

Толико је било тешко, написала је његова породица овог мјесеца, да је болница у његовом родном граду Калман контактирала 43 болнице у друге три државе и нико није био у могућности да му пружи потребну његу.

ДеМониа, који је на крају пребачен у болницу у Мисисипију, умро је 1. септембра у 73. години.

Његова кц́ерка Равен ДеМониа рекла је за "Тхе Wасхингтон Пост" да је било "шокантно" када је породици речено да десетине одјељења интензивне његе не могу да лијече њеног оца.

"У част Реја, молимо вас да се вакцинишете ако нисте, у покушају да ослободите ресурсе за хитне случајеве који нису повезани са ковидом", поручила је његова породица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана