Пун "Панини" албум може да кошта и до 1.000 евра

Tanjug
Foto: Marca

БЕЧ- Скупљање сличица фудбалера репрезентација које учествују на Свјетском првенству у Катару и њихово лијепљење у "Панини" албум, може да кошта у Аустрији и до 1.000 евра.

Фанови "Панини албума" и фудбала са великом пажњом отварају свако ново паковање сличица, а посебно се обрадују када добију самољепљиву слику једног од вољених и још недостајућих фудбалера, а велико разочарење када по хиљадити пут добију истог играча, посебно ако се ради о оном који нема вриједност ни на размјени са другим љубитељима овог хобија.

Паковање са сличицаа у Аустрији ове године кошта један евро, а поређења ради пред прошло Свјетско првенство у Русији 2018. стајало је 90 центи.

Ако се узме у обзир драматични раст цијена у свим областима живота, раст од 11 одсто у четири године, колико је износио за "Панини" сличице није велик.

Међутим, ако желите да попуните цијели албум, потребно је сакупити 670 разних сличица, које приказују 32 репрезентације и бројне додатне мотиве предстојећег Светског првенства.

Ко има екстремну срећу да никада не добије исту сличицу, мора да купи 134 паковања, што стаје 134 евра.

Али шансе за такву срећу су готово нула .

Код првих пет паковања шанса да су све сличице различите је још 100 одсто, а потом стално опада.

Због тога попуњавање целог албума може коштати и до 1.000 евра.

Срећом, сличице се могу размењивати преко интернета, у школском дворишту...

Ко и на тај начин не може да попуни свој албум има, од 14.октобра, могућност да недостајуће слике наручи и код "Панинија", али цена још није позната.

Иако се потроше толики новци на албум, за њега се не може много добити ни после много година.

На платформи за продају "Wиллхабен.ат", на пример, попуњен албум за Светско првенство 1982., које је одржано у Шпанији, продаје се за 375 евра.

"Млађа" издања, наравно су много јефтинија.

Италијански "Панини" је први албум стикера издао за Свjетско првенство 1970.у Мексику.

На идућем Европском првенству 2024., које се одржава у Немачкој, неће постојати партнерство са организатором, па тако ни албум од "Панинија".

Од тада ће за два следећа Европска првенства албуме штампати амерички произвођач "Топпс", па је неизвесно да ли остаје исти концепт или ће се нешто променити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана