Принц Ендру очајан, новац краљице Елизабете Друге код Чарлса

Tanjug
Foto: Arhiva

ЛОНДОН- Млађи брат краља Чарлса, принц Ендру очајан је јер краљ чува богатство покојне краљице Елизабете Друге од 370 милиона фунти за себе, наводе извори упознати са дешавањима на двору.

 "Шта је требало да уради? Да иде са капом у рукама код свог старијег брата да задржи кров над главом?", рекао је неименовани пријатељ војводе од Јорка, преноси Тајмс.
  
 Палата је одбила да коментарише, али како наводи лист по једној конвенцији монарси једни другима могу да предају своје имање, јер им влада дозвољава да избјегну порез на насљедство. 
    
Та конвенција усвојена је 1862. године и потврђена у преговорима о краљевским финансијама са Џоном Мејџором, када је био премијер, 1993. године, а образложење за њу је да би чланови краљевске породице у супротном морали да разделе своја приватна имања, као што су Сандрингем и Балморал, чиме би били стављени у исти положај као и аристократски власници велелепних домова.
    
Почетком овог мјесеца објављено је да је краљ свом млађем брату понудио Фрогмор колибу коју је покојна краљица дала принцу Харију и Меган Маркл.
    
Та кућа је знатно мања некретнина од Ројал Лоџа, виле од 30 соба у којој Ендру тренутно живи са својом бившом женом Саром Фергусон. Смештен на 98 хектара у Великом парку Виндзор, то је његов дом од 2003. након што је 2002. умрла његова претходна становница, краљица мајка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана