Предсједник хеџ фонда плаћа милијарду долара супрузи која га је оставила због жене

Танјуг
Foto: Твитер

ЊУЈОРК - Предсједник инвестиционог хеџ фонда "Титан" Израел Енгландер мораће да плати милијарду долара бившој супрузи Керил која га је напустила послије 40 година брака због жене.

Према писању портала Пејџ сикс развод који је скандализовао јавност на тај начин се мирно окончао.

Енгландер, један од најбогатијих људи на свијету, пристао је да плати бившој супрузи Керил више од милијарду долара, а нагодба о разводу услиједила је након што је Керил (69) поднела запањујућу грађанску тужбу у којој се наводи да је 74-годишњи суоснивач Миленијум менаџмента, чије се богатство процјењује на 11,3 милијарде, побјеснио када се заљубила у галеристкињу Доминик Леви (55).

Због тога је Енгландер, наведено је у тој тужби, "терорисао" тако што је натјерао да потпише постбрачни уговор 2020. године, а пријетио је и Доминик да ће јој уништити посао, све у намјери да му се супруга врати, пише портал.

У тужби се такође наводи да је власник тог фонда спровео и "вишегодишњу кампању принуде" против двије жене које су у вези од 2016. године, пратећи их и фотографишући, хакујући им мејлове и телефоне, а уцјењивао ју је и пред дјецом, због чега је она, наводи се, слабо јела и спавала.       

Керилин адвокат је потврдио да је његова клијенткиња срећна што се развод завршио приватно и пријатељски.

Бивши пар, који се вјенчао 1975. године, има троје одрасле дјеце, а за сада није познато како ће се огромна непокретна имовина подијелити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана