Потонуо познати плутајући ресторан у Хонг Конгу

ГС
Потонуо познати плутајући ресторан у Хонг Конгу

Познати плутајући ресторан који је био једна од знаменитости Хонг Конга потонуо је неколико дана након што је одвучен из луке у којој је радио готово 50 година.

 Ријеч је о "Jumbo" ресторану који се преврнуо у Јужном кинеском мору док је био на путу на непознату локацију, саопштила је компанија Aberdeen Restaurant Enterprises.

Жртава у овом инциденту није било, као ни повријеђених.Ресторан је затворен у марту 2020. године због пандемије коронавируса, а вјерује се да је до тог тренутка "Jumbo" посјетило више од три милиона гостију укључујући краљицу Елизабету, Тома Круса и Ричарда Брансона.

Такође, ресторан се појавио у неколико филмова, но пандемија му је задала фаталан ударац. Експерти су ангажовани како би извршили инспекцију ресторана прије путовања, након чега су добијене све потребне дозволе.

Плутајући ресторан је требао остати на непознатој локацији док је чекао новог управитеља, али је потонуо у недјељу близу отока Парацел након што је у њега почела продирати вода."

На мјесту потонућа дубина износи више од хиљаду метара, због чега је веома тешко радити на спашавању", саопштила је поменута компанија.Ресторан је годинама имао финансијске проблеме, а пандемија је била посљедња кап која је прелила чашу."Јумбо" наводно није био профитабилан од 2013. године те је биљежио велике губитке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана