Погребна поворка енглеском сликару са аутомобилом из серије "Мућке"

Tanjug
Foto: YT

СЛАУ - Суперфан чувене хумористичке серије "Мућке" испраћен је на вјечни починак у познатом аутомобилу "релијант робин", који се користио у енглеској серији, док је погребно особље било обучено у Бетмена и Робина током испраћаја у енглеском граду Слау, гдје је кремиран.

   Бивши сликар и декоратор Еди Џојс преминуо је од срчаног удара у 72. години, а његова породица је одлучила да га испрати на начин на који се славио његов лик, баш као у телевизијској серији популарној и у Србији.
    Умјесто традиционалне погребне поворке и црнине, од особа које су дошле на сахрану се тражило да обуку ведре боје, док је изнад погребног аутомобила писало "легенда", са све криглом "гинис" пива, пренио је "Дејли мејл".
    Једна од његових ћерки, реики учитељ Викторија Риџвел, рекла је да су она и њена браћа и сестре жељели да испрате њиховог "шаљивог" оца на начин на који је живио свој живот.
    "Умногоме је подсећао на Делбоја, био је стара школа, и неваљалац. Пуно је говорио, био је вољен и јединствен. Нсиу га сви волели, али је умео да вам да убаци новац у џеп, ако нисте имали. Сахрана је била тоталан одраз његовог карактера. Волео је 'Мућке', одрастао на њима, гледао их је стално", рекла је Викторија.
    Изнад сједишта возача и сувозача су писала имена "Дел" и "Дејв" - имена два главна јунака серије, с тим што је "Дејв" био погрешан назив за Делбојевог брата, Роднија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана