Пентагон отвара канцеларију за НЛО

Tанјуг
Foto: гс

ВАШИНГТОН- Након непотпуних извјештаја Пентагона из јуна, у којима је америчка влада признала да не може да објасни већину неидентификованих ваздушних сусрета, министарство одбране САД је одлучило да отвори канцеларију за НЛО инциденте.

Објава од уторка увече ће значити да се покреће Група за идентификовање ваздушних објеката (АОИМСГ), која ће бити под одсјеком министарства одбране за обавјештајне податке и безбиједност.

АОИМСГ ће радити за министарство одбране и цијелу америчку владу како би „открила, идентификовала и објаснила објекте од интереса у америчком ваздушном простору, и да процени да ли постоје претње за безбедност летења и националну сигурност“, према објави документа министарства одбране САД.

Ник Поуп, бивши истражитељ НЛО за британско министарство здравља, рекао је да поздравља потез, који би требало да значи бољу координацију између више страна.

„То додатно дестигматизује ово питање признавањем импликација на националну безбедност“, рекао је Поуп.

У јуну је Пентагон објавио извјештај о Радне групе за идентификацију непознатих објеката, али није понудио објашњење за 143 од 144 догађаја од 2004. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана