Пару из Канаде медени мјесец покварио рачун из Грчке: “Брзински ручак” платили преко 400 евра

ГС
Пару из Канаде медени мјесец покварио рачун из Грчке: “Брзински ручак” платили преко 400 евра

Новопечени брачни пар из Канаде отпутовао је на свој медени мјесец, а међу дестинацијама које су посјетили нашла се и Грчка те њен идилични оток Mykonos. Ипак, тамо их је дочекала неугодна ситуација по којој су добро запамтили ово путовање.

Alex i Lindsay Breen били су у обиласку Mykonosа када су одлучили нешто “прегристи”. Изабравши ресторан, тачније Beach bar DK Oyster, нису ни слутили да ће из њега изаћи знатно лакшег новчаника.

Пар из Торонта наручио је једно пиво, коктел и десетак каменица, а све су платили преко 400 евра. Своју причу подијелили су како би и друге упозорили на оваква изненађења.

Како је Lindsay истакла, одмах по доласку у ресторан, гдје није било цјеновника, дочекао их је неугодан третман особља.

“Одмах су питали 'хоћете ли каменице?' Били су врло дрски. Наручили смо њих 12, како нам је и предложено, мислећи да је то уобичајена количина. Alex је наручио пиво, а ја сам тражила карту коктела”; испричала је Lindsay рекавши како су прилично “гњавили” око доношења карте пића.

Особље је инсистирало да наруче каменице

“Коначно ми је донио оно што они сматрају коктел картом. Ламинирани комад папира с наведеним врстама алкохола, али без цијена и правих имена пића. Тако сам наручила Aperol spritz”, препричала је.

Убрзо су стигла “комично велика пића”, што им је дјеловало чудно, а конобар их је покушао наговорити и да наруче још нешто негодујући што га одбијају.

Пића су била смијешних величина

“Стално је вребао око стола. Увијек је био у близини. Кад смо завршили с каменицама, покушавао нас је наговорити да поједемо батаке ракова, што, срећом, нисмо”, рекла је.

Када је стигао тренутак плаћања, пар тврди да им особље није донијело рачун за стол, већ је позвало Alexа у “стражњу собу” да плати. На екрану рачунара су му показивали рачун који је био на грчком, а износио је преко 400 евра.

Иако запрепаштен, Lindsay каже да је њезин супруг подмирио рачун без свађе желећи избјећи сукоб.

“Осјећао се застрашено. Он је најљубазнији тип, па чак и да је рачун био двоструки, вјероватно би га платио да избјегне проблеме. Било је прилично лудо. Драго ми је да се нисмо посвађали јер је могло завршити и горе по нас”, закључила је она.

Пар је провео медени мјесец путујући Европом три седмице, а тврде да нигдје нису налетјели на тако високе цијене.

Пар је свој медени мјесец провео истражујући Европу

“Били смо шокирани, поготово зато што смо јели стварно добре оброке у Италији. У просјеку смо трошили око 120 евра за пуну вечеру с пар коктела и предјелом. Спремни смо потрошити када је то оправдано, али сада није било тако. Срећом па смо имали новца”, рекла је она.

Споменути ресторан који се налази на обали Mykonosa на плажи Platis Gialos, већ је “на лошем гласу”, а ни рецензије на TripAdvisoru  не иду му у прилог. Корисници углавном пишу да га треба заобилазити.

Рецензије за ресторан на TripAdvisoru  нису уопше добре

С друге стране, чини се да се особље не извињава због свог понашања, а његов власник Димитриос Каламарас, објаснио је како има посла са “инфлуенсерима који покушавају добити бесплатан оброк”.

“Разумијем да неки људи могу сматрати да су наше цијене изван њиховог буџета и потпуно поштујем њихово мишљење чак и ако не цијене вриједност наших услуга, кухиње, концепта и искуства”, рекао је власник ресторана, преноси Klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана