Отац и син у затвору због лутријске преваре вриједне 20 милиона долара

Танјуг
Отац и син у затвору због лутријске преваре вриједне 20 милиона долара

БОСТОН, САД- Отац и син из Масачусетса осуђени су на издржавање затворских казни јер су извршили превару на лутрији којом су се обогатили, док су добитницима награда помагали да избегну плаћање пореза, саопштила је данас канцеларија америчког тужиоца у Бостону.

Али Џафар (63) и Јусеф Џафар (29) осуђени су на пет, односно на нешто више од четири године затвора, преноси АП и додаје да им је наређено да исплате шест милиона долара.

Они су у периоду од 10 година уновчили 14.000 добитних лутријских листића, опрали више од 20 милиона долара прихода, а затим лагали у својим пореским пријавама како би преварили пореску управу за око шест милиона долара.

Њих двојица су, уз попуст, куповали добитне листиће од људи који су желели да избјегну да буду идентификовани као добитници од стране државне комисије за лутрију која задржава порезе. Након тога, отац и син би преузели новчану награду.

Они су пријавили добитке, али су у пореским пријавама истовремено тврдили да су иста средства изгубили на коцкању како би избегли да плате федерални порез на доходак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана