Нијемци у паници: Мораћемо да одлучимо које муштерије могу добити коју количину пива

Г.С.
Нијемци у паници: Мораћемо да одлучимо које муштерије могу добити коју количину пива

Све је поскупело, а посебно енергија. Цијена пива, међутим, није адекватно коригована и оно би морало бити знатно скупље.

"Гајба бијелог пшеничног пива требало би да кошта 3-4 евра више. Када ће се то десити, за сада је отворено," рекао је директор продаје пиваре Ердингер Вајсброј, Јозеф Вестермајер.

Пиво је посљедњих година мање поскупљивало од већине других производа уобичајене куповине.

"Обућа, аутомобили и скоро све друго сада је много скупље него релативно скоро. Само су цијене прехрамбених намирница и пива скоро непромијењене и прениске," рекао је.

"Ако малопродајне трговине и сами купци не схвате да пиво има неку вриједност, биће великих потреса и многи брендови ће на крају пропасти."

Производња пива је енергетски интензиван процес, а трошак пивара за енергију се утростручио, рекао је Вестермајер. Ако испорука гаса стане због рата у Украјини, породичне пиваре ће морати да одлуче шта могу да производе, а шта не.

"Производња точеног пива је најмање угрожена, јер захтијева најмање енергије. Искрено, треба нам пивска тријажа, односно приоритизација продајних канала," додао је Вестермајер.

"Мораћемо да одлучимо," рекао је, "које муштерије могу добити коју количину пива, а да највјерније муштерије добију приоритет".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана