Нијемци бијесни јер се “Октобарфест” сели у Дубаи

Г.С.
Нијемци бијесни јер се “Октобарфест” сели у Дубаи

Организатори истичу како ће сви гости бити превезени аутобусима на мјеста гдје су одсјели, како не би пијани лутали градом.

Традиционални пивски фестивал “Октоберфест” требао би да се одржи у Дубаију након што је у Њемачкој отказан већ другу годину заредом због пандемије коронавируса, пише “Билд”.

Баварски премијер Маркус Соедер у уторак је рекао како одржавање великих догађаја није изводљиво, након састанка са градоначелником Минхена, Диетером Реитером.

Подићи класичне пивске шаторе на великим фестивалима уз социјалну дистанцу, маске и друге мјере је немогуће. Таква ситуација није сигурна. Замислите да постане догађај са којег се вирус проширио и да дође до новог таласа. Бренд “Октоберфеста” био би заувијек уништен, а то не желимо.

Ипак њемачки медији наводе како “није све изгубљено” за обожаватеље пива, с обзиром на то да ће сличан фестивал да се одржи у Уједињеним Арапским Емиратима и умјесто да траје око 16 дана као иначе, фестивал ће се трајати шест мјесеци.

Како пише “Билд”, догађај су организовали Чарлс Блум и предузетник Дирк Ипен, а требао би да се одржи у суседству Дубаи Марина.

Бројне њемачке пивоваре су најавиле да ће учествовати у догађају, а многе звијезде ће бити присутне. Позив су добили Арнолд Сварзенегер, Стивен Сигал и Памела Андерсон.

“Блуме” истиче како је добио дозволу подразумевијајући да ће сви “гости бити превезени аутобусима на мјеста гдје су одсјели”, како не би пијани лутали градом.

Организатори “Октоберфеста” напомињу ипак како фестивал није премјештен и како је ово у Дубаију одвојен догађај. Не треба ни споменути да пресељење фестивала на арапско полуострво није баш најбоље прихваћено код традиционалиста.

“Октоберфест” је 2020. први пут отказан након Другог свјетског рата, али био је жртва и скорашњих епидемија, због колере су шатори зјапили празни 1854. и 1873. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана