Необична туристичка атракција у Катару: Град духова који треба напустити прије заласка сунца

ГС
Необична туристичка атракција у Катару: Град духова који треба напустити прије заласка сунца

Како је Катар посљедњих дана у центру пажње због одржавања Свјетског ногометног првенства, неријетко се говори и о његовим туристичким атракцијама, а једна од њих је и необични град духова који се налази у пустињи и носи назив Филм Ситy.

Филм Ситy изграђен је за потребе снимања арапске ТВ-серије  ("Синови вука") у којој се говори о борби два арапска племена.

Град је рекреација древног арапског (бедуинског) села, а налази се иза кањона, потпуно окружен свеприсутним пустињским полуострвом Зекреет.

Прво питање које некоме падне на памет када наиђе на Филм Цитy јесте да се распита за његову сврху, јер је очигледно напуштен, а након првобитне намјене нико није очекивао да ће постати туристичка атракција.

На ТрипАдвисору се истиче да би реакције на мјесто које често зову "градом духова" могле бити подијељене јер у њему нема превише садржаја. Постоји једна трговина, а у њему живи само управитељ.

Упркос дугој вожњи од Дохе (80 км) до њега је релативно лако доћи. Дивље животиње у окружењу одушевљавају дјецу и нуде одличне могућности за фотографирање.

Град опасан зидинама је величине села, али ипак има главну капију и градске зидине са стражарским кулама на предњој страни.

Посјетитељи аутомобиле могу паркирати испред главне капије и одатле ући пјешке. Иако ништа није аутентично, зграде показују како је традиционално село у региону могло изгледати у прошлости.

Препоручује се да се град посјећује прије касног поподнева, као и да се повратно путовање у Доху планира најмање 1,5 сат прије заласка сунца како би избјегли навигацију по нагнутом путу у мраку.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана