Најусамљенијег слона на свијету чека бољи живот

Танјуг
Најусамљенијег слона на свијету чека бољи живот

ИСЛАМАБАД- Слон Каван, кога зову "најусамљенији слон на свијету" биће ускоро премјештен из пакистанског Зоолошког врта у Камбоџу гдjе ће имати боље услове живота.

Тим поводом, у Пакистан је дошла позната пјевачица и глумица Шер која се јавно залагала да се Кавану обезбиједи бољи живот.

Из безбједносних разлога, план посјете Шер није јавно објављен, али пакистански званичници кажу да се данас састала са премијером Имраном Каном и да ће без сумње посјетити Кавана.

Слон је у Зоолошком врту већ 35 година, а партнера је изгубио 2012. године. Ветеринари су му дијагностификовали поремећај понашања због изолације.

Због бољих услова, након година лобирања активиста и група за заштиту животиња, овај слон ће у недјељу бити послат у Камбоџу, гдје ће имати ново уточиште, рекао је Мартин Бауер из организације Четири шапе која се четири године борила за његов премјештај.

Они су обезбиједили и медицински третман јер ће му чак и када буде у Камбоџи требати вишегодишња физичка и психолошка помоћ.

Због лоших услова живота, суд је у мају наредио затварање зоолошког врта у Исламабаду гдје је Каван живео свих ових година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана