На врху јеловника овогодишњег НАТО самита понуђена руска салата, учесници збуњени

ГС
Foto: Илустрација

Први и оригинални рецепт за салату која се данас углавном прави са грашком, кромпиром и мрквом помијешаних са мајонезом, први пут је представио Белгијанац Луциен Оливиер у једном московском ресторану 1860-тих гдје је тада радио.

Није дуго требало да постане један од омиљених специјалитета многих људи, али и неизоставан додатак празничне трпезе. Ипак, на овом изузетно важном самиту гдје се очекује да ће Русија бити означена као сигурносна пријетња због своје инвазије на Украјину, присутност овога јела поједине је збунила.

"Руска салата на НАТО самиту? Мало сам изненађен тим избором јела", рекао је новинар Инаки Лопез.

Јеловник је представљен у барокној палачи Санта Круз у Мадриду, и поред "подизању обрва", салата чија је цијена на овом јеловнику била 8 евра, готово одмах распродала.

Ипак, нису сви "одобрили" овакве реакције. На друштвеним мрежама коментари на ову ситуацију били су подијељени, а углавном су преовладавали они како је дигнута "беспотребна хајка" те да је ова салата у јеловнику тренутно "најмања брига".

"Једино што би ме натјерало да подигнем обрве је цијена", закључила је једна корисница.

Иначе, од руске инвазије на Украјину поједини знакови "подршке" нападнутој земљи, попут бојкотовања преминулих руских умјетника или просипања хране, били су сасвим испразни, а судећи по некима, чини се и да се коментари на рачун овог јеловника могу сврстати под исто, преноси Klix.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана