На Тајланду током банџи скока пукла врпца: Туриста чудом преживио

ГС
Foto: Принтскрин

Банџи џампинг једна је од најпопуларнијих атракција за љубитеље екстремног туризма, али, нажалост, понекад дође до трагичних случајева.

Овог пута срећом турист којем је током скока на Тајланду пукла врпца преживио.

Застрашујући снимак постао је виралан ове седмице након што је 39-годишњи туриста из Хонг Конга изашао у јавност са својом причом.

Туриста, који је тражио да се користи само његово име Мајк како би избјегао узнемиравање на интернету, скочио је са 10 спратова високе платформе у граду Патаја док је био на одмору у јануару ове године.Срећом, скакао је изнад водене површине.

"Пао сам на лијеву страну па су ту повреде биле озбиљније. Као да ме је неко претукао", рекао је Мајк за Си-Ен-Ен.

Његовом понирању свједочили су пријатељи који су били с њим у сафари и авантуристичком парку Changthai Thappraya. Смјештен на сјеверозападу Патаје, забавни парк нуди различите екстремне активности.

Мајк је рекао да је првобитно отишао у парк како би испробао стрељану, али је скупио храброст да направи банџи скок.

“Било је јако високо па сам затворио очи. Планирао сам да поново отворим очи када се вратим. Схватио сам да је конопац пукао када сам отворио очи и био окружен водом,” рекао је Мајк.

Успио је поново изронити и запливати упркос томе што су му стопала била везана доњом половином опреме. Мајк је рекао да је парк рефундирао трошкове његовог скока и платио рендгенске снимке на Тајланду.

Нитхит Интим, оснивач парка, потврдио је да се несрећа догодила и рекао да је ово први инцидент од самог отварања.

"Након што је врпца прекинута, наше особље га је одмах извукло из воде и питало га да ли је добро. Он је рекао да се не осјећа добро и одмах смо га одвели у болницу", рекао је Интим.

Интим је рекао да је Мајк потписао одрицање од одговорности прије него што је направио скок. Такође је послао фотографију, како је рекао, потписаног одрицања, као и копије медицинских рачуна на Тајланду, пише Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана