На бечком аеродрому откривено 29 лажних тестова

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

БЕЧ - На бечком аеродрому Швехат током овог мјесеца откривено је 29 путника који су покушали у Аустрију да уђу уз фалсификоване PCR тестове.

Преко телеграма и ватсапа већ мJесецима постоје групе са више хиљаде чланова на којима се нуде фалсификовани PCR тестови али и сертификати о вакцинацији за око 100 евра.

Управо због тога је Министарство унутрашњих послова наложило полицији спровођење акције појачаних контрола сертификата о вакцинацији, изљечењу од ковид 19 и тестова, као и тестова.

То полиција чини по кафићима, ресторанима, ноћним клубовима, али и на граничним прелазима, посебно на аеродромима. До сада највише фалсификованих докумената пронађени су на аеродрому Швехат.

Од 29 путника који су користили фалсификоване тестове 22 је дошло из Тиране, међу којима и два лица са пасошем Србије са Косова. Против њих је поднијета кривична пријава, и уједно су враћени у домовину. Они су, како наводи полиција, признали да су тестове "купили" преко интернета.

Такође и код једног Сиријца који је допутовао из Грчке, те и једног Сиријца који је у Аустрији затражио азил а допутовао је из Осла, пронађени су фалсификовани тестови.

Према извештају полиције фалсификовани тестови пронађени су и код пет Румуна који су из Лондона слетјели на бечки аеродром.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана