Митрополит Јустин: Надам се скорој посјети светињама на Космету

Срна
Foto: срна

НОВИ САД - Митрополит Каламарије Јустин примио је данас у Солуну покрајинског секретара Војводине за културу, јавно информисање и односе са вјерским заједницама Драгану Милошевић и том приликом изразио жељу да посјети српске светиње на Косову и Метохији.

"Велика ми је жеља да посјетим српске светиње на Косову и Метохији и искрено се надам да ћу ускоро то и учинити. Ваша посјета учинила ми је задовољство и она је још једна потврда вишевјековних духовних и братских односа Србије и Грчке", истакао је митрополит Јустин.

Милошевићева је нагласила да Покрајински завод за заштиту споменика културе већ годинама ради на рестаурацији и адаптацији највеће српске светиње манастира Хиландар, саопштено је из Бироа Покрајинске владе за односе са јавношћу.

"Пре два месеца усвојен је Закон о очувању културног и историјског наслеђа Светог манастира Хиландара, симбола националног, државног и духовног јединства. То је још само један доказ да Србија снажно подржава пројекте обнове културних и верских споменика у земљи и иностранству", подсјетила је Милошевићева.

Делегација Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са вјерским заједницама, предвођена Милошевићевом, данас је завршила вишедневну посјету Каламарији, великом насељу града Солуна. Посљедњег дана посјете Каламарији, делегација је посјетила Српско војничко гробље на Зејтинлику.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана