Митрополит Јустин: Надам се скорој посјети светињама на Космету

Срна
Foto: срна

НОВИ САД - Митрополит Каламарије Јустин примио је данас у Солуну покрајинског секретара Војводине за културу, јавно информисање и односе са вјерским заједницама Драгану Милошевић и том приликом изразио жељу да посјети српске светиње на Косову и Метохији.

"Велика ми је жеља да посјетим српске светиње на Косову и Метохији и искрено се надам да ћу ускоро то и учинити. Ваша посјета учинила ми је задовољство и она је још једна потврда вишевјековних духовних и братских односа Србије и Грчке", истакао је митрополит Јустин.

Милошевићева је нагласила да Покрајински завод за заштиту споменика културе већ годинама ради на рестаурацији и адаптацији највеће српске светиње манастира Хиландар, саопштено је из Бироа Покрајинске владе за односе са јавношћу.

"Пре два месеца усвојен је Закон о очувању културног и историјског наслеђа Светог манастира Хиландара, симбола националног, државног и духовног јединства. То је још само један доказ да Србија снажно подржава пројекте обнове културних и верских споменика у земљи и иностранству", подсјетила је Милошевићева.

Делегација Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са вјерским заједницама, предвођена Милошевићевом, данас је завршила вишедневну посјету Каламарији, великом насељу града Солуна. Посљедњег дана посјете Каламарији, делегација је посјетила Српско војничко гробље на Зејтинлику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана