Милионери забринути: Трећина богаташа каже да неће моћи да оде у пензију

ГС
Foto: Илустрација

Док је САД дом за 24,5 милиона милионера, више од било које друге нације, 35 одсто њих је рекло да ће им само чудо омогућити сигурну пензију, према истраживању "Natixis Investment Managers" које је обухватило 1.617 богатих људи.

Више од половине, 58 одсто, помирило се са чињеницом да ће морати да раде много дуже него што су планирали.

Уобичајено правило за пензионере је да би требало да повуку 4 одсто свог пензионог фонда сваке године, смјерница која можда неће бити довољна за већину милионера.

- Милион се може чинити пуно, али многи људи се изненаде када ураде математику и схвате да је 4 одсто од милион долара само 40.000 долара годишње - рекао је за ЦНБЦ Дejвид Гудсел, извршни директор "Natixis центра за сервис инвеститорима".

У центру бриге богатих је убрзање потрошачких цијена, што смањује куповну моћ.

Око 55 одсто запослених Американаца каже да заостају у пензијској штедњи због инфлације, а седам од 10 милионера то такође доживљава као пријетњу.

И то није све: три четвртине испитаника је забринуто да ће високи јавни дуг у будућности оптерећивати ​​јавне финансије. Иако није свима потребна јавна помоћ за одлазак у пензију, 38 одсто је рекло да неће моћи отићи у пензију без ње.

Клизна финансијска тржишта су још једна брига. Готово половина испитаних, 42 одсто, изјавило је да су ових дана толико под стресом због тржишта да уопште избјегавају размишљати о пензији, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана