Милијардер троши богатство да остане заувијек млад, узима и крв од свог 17-годишњег сина

GS
Foto: Instagram

Милијардер Брајан Џонсон 45-годишњи је оснивач и главни извршни директор компаније Кернел те је опсједнут идејом да може успорити старење.

Овај ексцентрични богаташ познат је по томе што стално тражи нове начине да се помлади и успори старење, а његова задња идеја како то постићи шокирала је многе јер је у њу Брајан укључио свог 17-годишњег сина Талмагеа и 70-годишњег оца Ричарда.

Ријеч је о пројекту "Блупринт", у којем Џонсон узима крв свог сина тинејџера, а своју даје оцу, па је породица недавно посјетила клинику у Даласу, у којој су тројица мушкараца подвргнута трансфузији - младићу је извађена литра крви те су из ње помоћу строја издвојени плазма, крвна зрнца и бијеле крвне станице, а онда убризгани оцу Брајану.

 

Он је исто направио за свог 70-годишњег оца, а млађа би им крв требала помоћи да успоре процес старења и поправе оштећене станице.

Иначе, овај пројект укључује и придржавање строгих прехрамбених смјерница, строг распоред спавања и тјеловјежбе, честе докторске прегледе и придржавање савјета 29-годишњег доктора којем богаташ наводно највише вјерује, а који је медицину завршио непосредно прије пандемије.

Истраживање до сад рађено само на глодавцима

Идеју о успоравању процеса старења синовом плазмом Џонсон је добио из истраживања која је засад направљена само на глодавцима, а сугерише да старији мишеви с млађом крвљу и органима могу доживјети учинак обрнутог старења.

Према већини знанственика, студије на глодавцима су недовољне, чак и контроверзне, и не пружају доказе да таква измјена функционира и код људи, а за Инсидер су рекли да би та пракса могла имати опасне нуспојаве, попут јаке имунолошке реакције, преноси Кликс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана