Мексички картел помоћу дронова бомбардовао противнике

Кликс
Foto: принтскрин

Мексички медији су објавили снимак који приказује како злогласни картел Jalisco New Generation уз помоћ дронова бомбардује камп својих ривала.

Снимак је забиљежен камером једног од дронова који су бацали бомбе, а снимљен је и тренутак када је погођен велики шатор на тлу. Такођер, виде се и људи који трче покушавајући спасити животе док бомбе падају.

Према писању мексичког издања шпанских новина Ел Паис, иза напада стоји злогласни и насилни картел Jalisco New Generation (ЦЈНГ), који је извршио напад на ривале у држави Michoacan. Неки тврде да су мета били грађани који су покушали спријечити картел да заузме територију. У нападу је повријеђена најмање једна особа.

Америчка ДЕА је у децембру означила ЦЈНГ као најнасилнију мексичку организацију за кријумчарење дроге, а за информације које ће довести до хапшења њеног шефа Немесиа Осегуера Кервантеса је понуђена награда од 10 милиона долара.

Картел је добро опремљен и наоружан, посједује модифициране оклопне камионе, тешко наоружање, гранате и дронове. Бруталност картела је разлог због којег је из државе Колима побјегла половина становништва.

 

Jalisco Cartel, Nueva Generación dropping small bombs from a drone on a target in Michoacán, Mexico.
People can be seen running away after the bombs hit the camp. #Mexico pic.twitter.com/5pYtg1V9B4

— CNW (@ConflictsW) January 11, 2022

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана