Лавић Симба „прекрштен“, сада је Никола

Танјуг
Foto: FELIDA Big Cat Sanctuary

ПОДГОРИЦА - Младунче лава које је почетком година пронађено у Будви, по успjешном транспорту у Холандију добио је име Никола. Током вишенедjељне потраге лавић је назван Симба.

-Николино пресељење је било веома успjешно. Наш тим га је стално провjеравао током његовог путовања и све је прошло добро. Велико хвала екипи на ефикасној вожњи преко граница до Николиног будућег трајног дома. Добродошао Никола! Желимо ти све најбоље и даћемо ти времена да се смjестиш - пише у објави на „Фејсбук» страници холандске организације FELIDA Big Cat Sanctuary, пренијеле су подгоричке „Вијести“.

Због кријумчарења животиње у притвору су били држављани Турске Тунчер Цифтци и Сејит Али Акмесе, те Беранац Махмут Никшић.

Након што је крајем јануара младунче лава нестало у мjесту Побори изнад Будве услиједила је потрага, која је трајала до 10. фебруара када је пронађен у мjесту где је нестао, на путу ка селу селу Крапина.

Привремено је био смjештен у прихватилишту за животиње, сада је у Холандији, одакле ће бити транспортован у, како је раније најављено, стално станиште у Јужној Африци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана