Ко је Бернард Арнаулт: Срушио низ технолошких могула и постао најбогатији човјек на свијету

Kliks
Foto: Printscreen

Извјешће Форбеса показало је како амерички милијардер Илон Маск више није најбогатији човјек на свијету, већ да га је у томе (накратко) престигао Бернард Арнаулт који је забиљежио прилично импресивно постигнуће.

Наиме, француски магнат Арнаулт преузео је мјесто најбогатије особе на свијету и одмах привукао велику пажњу, будући да је ово први пут у девет година да се на овом мјесту налази неко из свијета неповезаног с технологијом.
Арнаулт је извршни директор матичне твртке ЛВМХ луксузног бренда Луис Витон, а заједно са својом породицом нашао се се на врху Форбесове листе с особним богатством од 185,4 милијарди долара.А, Масково тренутно богатство процјењује се на 185,3 милијарде долара према посљедњим подацима.

Иако је Арнаултово водство упитно будући да се не разликује претјерано од Маска те се у сваком тренутку очекује да заузме друго мјесто, оно је свеједно истакнуто будући да се на трону по први пут након дужег низа година не налази неко ко није из велике технолошке компаније.
Посљедњи пут то се догодило 2013. године, када је Форбес објавио своју листу милијардера на којој се нашао Карлос Слим, предсједник управе телекомуникацијске твртке Америка Мовил и мексичког глобалног конгломерата Групо Царсо, чији је власник.

Шта знамо о Арнаулту?

Арнаулт је, дакле, директор једног од најпознатијих свјетских модних брендова, а он и његова породица важе за једну од најпознатијих на свијету.

Његова супруга Хелене Мерциер, с којом је у браку 21 годину, свјетски је позната пијанистица, а пар има троје дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана