Како се хране Путин, Трамп и Меркелова

ГС
Како се хране Путин, Трамп и Меркелова

За завидну форму руског лидера Владимира Путина је "крива" избалансирана медитеранска исхрана, као и редовно бављење спортом, закључак је стручњака с Европског медицинског института за гојазност, а преноси лист "Конфиденцијал".

 

Стручњаци су упоредили исхрану предсједника Русије Владимира Путина, америчког лидера Доналда Трампа, њемачке канцеларке Ангеле Меркел и премијера Шпаније Педра Санчеза.

Према истраживању, у Русији, гдје према подацима Свјетске здравствене организације (СЗО) стопа гојазности износи 25,7 одсто, предсједник Путин је у својој 67. години у завидној форми, истиче лист. Уобичајена исхрана руског предсједника се састоји од немасног меса, масне и немасне рибе, воćа, поврćа, житарица и јаја. Путин се труди да избјегава прерађене производе и алкохол, а ако мора да наздрави бира вино или пиво.

Његов доручак је обично јак – јаја у виду омлета или свјежа препеличја јаја, воćе и суво воćе, каша од хељде с просом и алтајским медом. Вечера руског предсједника је лагана и састоји се од млијечних или киселомлечних производа.Руски лидер своју добру форму одржава редовним спортским активностима - пливањем, борилачким вјештинама, скијањем и хокејом.

Трамп не може да одоли брзој храни, а Меркелова кобасицама и пиву

Предсједник Сједињених Америчких држава, пак, гдје је стопа гојазности 37,3 одсто, има проблем са холестеролом, а индекс тјелесне тежине (30,4) говори о благо повишеној гојазности.

Доналд Трамп у својој 73. години остаје ватрени поборник "брзе хране", а његова исхрана је заснована на хамбургерима и сендивичима с јајима и сиром, сланини и сосевима, прженим крилцима с помфритом, пици, хладним напицима и пецивима.

Трамп не пије алкохол, а воли кока-колу лајт с кофеином и чоколадне шејкове. У младости се бавио бејзболом и фудбалом, а сада води седентарни начин живота. Сви ови фактори повеćавају ризик од појаве хиперхолестеролемије и кардиоваскуларних болести, подсјеćају нутриционисти.

Њемачка канцеларка (стопа гојазности у земљи износи 25, 7 одсто) у својој 65. години воли скијање и шетње, мада се не бави редовно спортом. Меркелова је одана њемачкој кухињи - кобасицама са умаком и пиреом, фондуу од сира и пиву, а за вечеру највише воли поврćе.

Премијер Шпаније, гдје је стопа гојазности 27,1 одсто, је у веома доброј форми у својој 48. години. Педро Санчез се придржава избалансиране медитеранске исхране, па је у његовој исхрани заступљено много зелениша, салате, меса и гриловане рибе. Његов доручак је обилан, а уз то пије много воде, док од алкохола воли пјенушаво или црвено вино. Санчез се такође бави спортом три пута недјељно, комбинујуćи тренинг снаге с трчањем и бициклизмом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана