Италијански посластичар нуди колач у облику коронавируса

Танјуг
Италијански посластичар нуди колач у облику коронавируса

ЂЕНОВА - Док прехрамбене и остале потрепштине нестају великом брзином из италијанских супермаркета, излог чувене посластичарнице с дугом традицијом "Манђини" у центру Ђенове, краси нова посластица у облику корона вируса.

Ријеч је о колачу направљеном од прхког теста, чоколадног крема с аромом цвијета поморанџе, а у излогу у којем је изложен истакнуто је да један "коронавирус" и кафа коштају евро и по, преноси локални лист "Ла Воче ди Ђенова".

Иако дио становника града мисли да је ријеч о неукусној провокацији, власник посластичарнице Ђакомо Росињоти каже како сматра "да се треба и нашалити усред новонасталог феномена, који већину људи води у параноју".

Он сматра да је на овај начин људе могуће подстаћи да на читав проблем гледају позитивно. Додаје да није случајно у крем колача додао арому цвијета поморанџе који симболише - наду.

Каже и да се нада да ће се људи ускоро вратити уобичајеним активностима и животној свакодневици.

Росињоти додаје да је у центру Ђенове у посљедњих неколико дана много мање купаца, а изостаје и вечерња навика становника италијанских градова, аперитив прије одласка на вечеру.

Он, ипак, вјерује да ће и томе доћи крај. Својим клијентима и туристима препоручује да усред епидемије коронавируса у његовој посластичарници поједу један сластан - "коронавирус".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана