ИКЕА продаје све фабрике у Русији

Срна
Foto: Принтскрин

МОСКВА- Компанија ИКЕА продаће своје четири фабрике у Русији, што ће довести до обуставе малопродаје у тој земљи и смањити број запослених, саопштила је компанија.

У саопштењу се помиње "велики је утицај на предузећа и ланце снабдијевања широм свијета", те да компанија не види да је могуће ускоро наставити рад.

"Као посљедица тога, Интер ИКЕА група и Ингка група одлучиле су да уђу у нову фазу даљег смањења пословања ИКЕА у Русији и Бјелорусији. Малопродаја компаније ИКЕА остаће обустављена, а радна снага ће бити смањена, што значи да ће то утицати на бројне сараднике", истиче се у саопштењу.

Према тексту саопштења, "Ингка група" планира да прода инвентар за опремање кућа у Русији.

Из компаније је наглашено да ће "Индустри бизнис", који је у власништву "Интер ИКЕА групе" започети процес проналажења нових власника за фабрике у Лењинградској, Кировској и Новгородској области, јавио је ТАСС.

"Увоз и извоз производа ИКЕА у и из Русије и Бјелорусије остаће обустављени, док ће двије канцеларије за продају и логистику Интер ИКЕА групе у Москви и Минску бити трајно затворене", наведено је у саопштењу.

У саопштењу се додаје да ће велики тржни центри компанија из "Ингка групе" наставити да раде и омогућавају потрошачима приступ неопходној роби, те да ће са радом наставити и "Пословни парк Химки".

"Интер ИКЕА група" саопштила је 3. марта да суспендује рад у Русији и Бјелорусији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана