ИФО: Продавци бицикала највећи добитници у корона кризи

Г.С.
ИФО: Продавци бицикала највећи добитници у корона кризи

МИНХЕН - Њемачки трговци бициклима су међу највећим добитницима током трајања кризе корона вируса, према резултатима истраживања ИФО института објављеним у публикацији Бизнис преглед.

Готово сви трговци бициклима су задовољни тренутном пословном ситуацијом, при чему њихове оцјене износе 95 поена од могућих 100, наводи се у саопштењу ИФО института достављеном Тањугу.

"Трговци бициклима доживљавају прави бум", каже Клаус Вохлрабе, шеф анкетног сектора у ИФО-у.

Остали сектори који тренутно бележе врло добре резултате су радње грађевинског материјала и продавнице "Уради сам" (83,1 бод), трговине с храном и пићем (62,8), продавнице намештаја и опреме (40,7), малопродавци потрошачке електронике (39,7) и продавци рачунара (33,3 бода).

"С друге стране, тренутно пословно стање је лоше код продаваца свих врста одеће и обуће (минус 60,9 поена) и код оних који продају производе од коже и торбе (минус 85 бодова)", каже Вохлрабе.

Додаје да су "раније ствари заиста биле лоше и за продавце аутомобила", али да сада полако излазе из ''рупе'' у коју их је гурнуо корона вирус, при чему њихова оцена тренутне пословне ситуације износи минус 37 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана