Хонг Конг убија 2.000 животиња,откривена корона код хрчка

Танјуг
Foto: b92

ХОНГ КОНГ - Власти Хонг Конга су саопштиле данас да ће уништити око 2.000 малих животиња, укључујући хрчке, након што је неколико глодара било позитивно на корона вирус у једној продавници кућних љубимаца у којој је радио заражени радник.

Овај град ће, такође, зауставити продају хрчака и увоз малих сисара, поручују званичници из Одhељења за пољопривреду, рибарство и заштиту, а преноси агенција Ројтерс.

Овакав потез је уследио након што је један радник у продавници кућних љубимаца јуче био позитиван на делта сој корона вируса. Саопштено је и да неколико хрчака увезених из Холандије у истој продавници, такође, било позитивно на корона вирус.

“Ако посједујете хрчка, требало би да их држите код куће, немојте их изводити”, изјавио је директор тог одјељења Леунг Сиу-фаи на конференцији за новинаре, додајући да сви власници кућних љубимаца треба да поштују личну хигијену и да перу руке након контакта са животињама и њиховом храном.

“Не љубите своје љубимце”, додао је он. Иако су локалне власти признале да “нема доказа” да кућни љубимци могу да пренесу корона вирус на људе, појединци који су купили хрчке у тој продавници у периоду након 7. јануара ће, у склопу мјера предострожности, бити праћени и подвргнути обавезном карантину.

Они ће, такође, морати да предају своје хрчке властима да их успавају. Хонгкошке власти су саопштиле да све продавнице кућних љубимаца које продају хрчке у граду морају престати са радом и да ће око 2.000 малих сисара, укључујући хрчке и чинчиле, бити убијено на хумани начин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана