Холивудски филм о бјекству директора "Нисана" из Јапана

Танјуг
Холивудски филм о бјекству директора "Нисана" из Јапана

ИСТАНБУЛ - Директор турске авиокомпаније оптужен за помагање бившем директору "Нисана" Карлосу Госну да побјегне из Јапана, рекао је да му је он поменуо да би то бјекство могло бити овјековјечено у холивудском филму.

Госн, некада водећа фигура у свјетској аутомобилској индустрији, ухапшен је у Јапану крајем 2018. године и оптужен да није поднио пријаву о плати и да је користио средства компаније у личне сврхе, што он негира, подсјећа Ројтерс.
Бивши предсједник савеза "Реноа", "Нисана" и "Мицубишија" чекао је суђење у кућном притвору у Јапану, када је у децембру преко Истанбула побјегао у Бејрут, гдје је, иначе, провео дјетињство.

Извршни директор турског приватног млазног оператера "МНГ Џет" Окан Косемен и четири пилота приведени су почетком јануара убрзо након Госновог бјекства и оптужени за кријумчарење миграната, за шта је предвиђена казна до осам година затвора.

Косемен је дочекао Госна на аеродрому у Истанбулу и пратио га током лета за Бејрут.

- Карлос ме је питао колико кошта авион ... и рекао ми за холивудске продуценте који желе да направе филм о том бјекству - рекао је Косемен у суду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана