Гугл купио пословну зграду у центру Лондона за 1,0 милијарду долара

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

ЛОНДОН – Амерички технолошки гигант Гугл потрошио је једну милијарду долара на куповину зграде у центру Лондона у којој је тренутно подстанар, саопштила је данас компанија.

Гугл, који запошљава 6.400 људи у Британији, планира да уложи више милиона фунти у реновирање канцеларија у купљеном комплексу Централ Сент Џајлс, који се налази у близини Ковент Гардена у центру Лондона, преноси Ројтерс.

„Имамо привилегију да радимо у Великој Британији скоро 20 година, а куповина Централ Сент Џајса одражава нашу даљу посвехеност расту и успеху земље“, изјавила је Рут Порат, финансијска директорка Гуглове матичне компаније Алфабет.

Гугл планира да реновира зграду како би је прилагодио потребама непосредног контакта запослених за тимски рад, да обезбеди собу за виртуелне састанке, и да направи радни простор на отвореном како би се запосленима омогућио рад на свјежем ваздуху, саопштила је компанија. Зграда је била у заједничком власништву мјешовитог предузећа Ligal&DŽeneral Investment Menadžment Rial Asetsa i kompanije Micubiši Istejt London.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана