Ескобаров син: Синатра је растурао дрогу за мог оца

express.hr
Ескобаров син: Синатра је растурао дрогу за мог оца

Пабло Ескобар је личност о којој и деценијама након његове смрти постоје многе контроверзе, а приче о њему готово да не престају никако.

Једну од њих доноси и Ескобаров син, архитекта Себастијан Марокин, који тврди дао је један од “његових људи” био и пјевачка легенда Френк Синатра.

Он је, према наводима Себастијана, Ескобару свесрдно помагао да зарађује око 420 милиона долара сваке недјеље.

Себастијан је у интервјуу потврдио како је Синатра, рођен у Њу Џерсију, био Ескобаров “човјек” у Мајамију, на Флориди.

“Боље је дилао кокаин, него што је пјевао. Онда знате како је био добар”, рекао је о пјевачу који је преминуо 1998. године.

Тврди и да је “читав низ пјевача своје каријере започео под спонзорством шефа картела”. Каже да то нигдје нема написмено, али да је на своје уши чуо како је његов отац са својим колегама често причао о томе како је “Синатра одличан у послу”.

То није први пут да се име америчког пјевача сицилијанског и лигуријског поријекла повезује с мафијом. ФБИ има читав досје о томе на које је све начине “плавооки” Френк био повезан с низом домаћих мафијашких шефова.

Иако је он то увијек демантовао, знало се да је, рецимо, јако добар пријатељ са чикашким мафијашем Семом Ђанканом, а имао је и дебеле везе с мафијашима из Филаделфије и Детроита.

Наводно је педесетих, сит трачева о себи и мафији, Едгар Ј. Хуверу понудио да буде доушник, што је овај одбио. Када је Копола снимао свог “Кума” од почетка се знало да је Пузо, а касније и редитељ, лик пјевача Џонија Фонтена који пјева на свадби која је уводна сцена филма, темељио на Синатри и начину на који је пјевач добио улогу у “Одавде до вјечности” за коју је 1954. године награђен Оскаром.

Управо из тог разлога Синатра није могао смислити филм и неколико је пута наводно пријетио Кополи да нека ни случајно не сними ту сцену, а након изласка филма је користио сваку прилику да га попљује. али, Есобарове је упознао деценијама касније. Иако се чини како је више пута ухваћен с “прстима у пекмезу” Синатра никада није процесуиран нити оптужен за илегалне радње - је ли то зато јер га штитила “слава” или јер је био тако лукав, не зна се.

И Паблов брат Роберто у својој књизи “The Accounyant’s Story” пише о томе како су се срели и отишли на вечеру са Синатром у Лас Вегасу. Током те вечере, а Ескобар још није био тако јако познат као касније, Синатра им је понудио да им буде водич у хеликоптерској тури Лас Вегаса.

Синатра је, наводно, од тада надаље Ескобарове називао “инвеститорима у некретнине”.

Ипак, други извори кажу да када је Синатра први пут чуо “ружне” ствари о Ескобару, назвао је пријатеља који их је упознао у Лас Вегасу и рекао му да “ни мртав не жели да буде довођен у везу с њима”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана