Елизабета II ће бити последња краљица Велике Британије?

Танјуг
Foto: Архива

ЛОНДОН- Краљица Елизабета Друга (94) би могла да буде последњи женски монарх у Великој Британији у наредних неколико деценија, тврди коментатор краљевске породице Клајв Ирвинг.

Краљевски аутор и новинар навео је да краљица има само мушке насљеднике, што значи да неће бити женског представника круне у Великој Британије, најмање до краја владавине принца Џорџа.

Ирвинг, аутор књиге "Посљедња краљица", рекао је је краљица Елизабета Друга једна од три сјајних фигура у историји које су биле краљице. Цијела историја краљица у Енглеској ће се завршити са актуелном.

Елизабета Друга је особа која је највише времена провела као краљица у историји Велике Британије и највјероватније ће бити посљедња краљица Енглеске", рекао је он, пренио Дејли експрес.

Ирвинг вјерује да би са крајем владавине Елизабете Друге могао да буде крај монархије, пошто млађе генерације све више преиспитују улогу краљевске круне у њиховим животима.

Краљица, која има почасну власт у 16 држава, већ је направила планове како ће догодине прославити 70. годишњицу владавине, који се зове "платинумски јубилеј".

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана