Егзит позвао свјетске музичке извођаче на конкурс

ГС
Foto: гс

НОВИ САД - Егзит фондација позвала је данас свјетске музичке извођаче да се пријаве на други конкурс у оквиру пројекта "МОСТ за музику Балкана", чији је циљ развој музичке индустрије на Балкану и промовисање домаћих извођача на међународном тржишту.

"Конкурс је намењем музичарима из Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Хрватске, Румуније, Северне Македоније и Србије. Отворен је до 12. децембра, а одабраних 12 музичара добиће већу видљивост на музичкој глобалној сцени, финансијску подршку и различите могућности за унапређивање каријере", саопштио је Егзит.

Како је наведено, осим наступа на бинама европских фестивала попут Егзита и Будапест Ритмо, и учешћа на свјетске музичке  конференцији Вомекс, музичари добијају једногодишњи програм менторства са еминентним музичким професионалцима, као и петодневни тренинг о менаџменту бенда и стварању умјетничког портфолија.

Из Егзит фондације је саопштено да су "предвиђени и финансијска подршка за креирање нових пројеката, интернационални наступи, односно учешће на различитим шоукејс догађајима, као и прилике за упознавање с музичким професионалцима и уметницима из западне Европе и са Балкана".

"Неки од критеријума који ће бити пресудни у одабиру нових музичких звезда са Балкана су уметнички интернационални потенцијал, разноврсност стила музике и подручја, затим популарност и уметничка вредност перформанса", навео је Егзит.

Како је најављено, одабрани музичари имаће прилику да у оквиру шоукејса наступе на Егзит фестивалу 2022. године, који ће бити домаћин специјалног догађаја у Новом Саду посвећеном титули Европске престонице културе 2022, пројекту "МОСТ" и музици са Балкана.

Осим Егзит фондације, партнери у четворогодишњем "МОСТ-у" су организације из седам земаља Европе, предвођени Хангвето организацијом из Мађарске, а пројекат је финансиран из средстава програма "Креативна Европа", који је дио оквира Европске уније за подршку култури и аудиовизуелном сектору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана