Донаторско вече за једину преосталу Теслину лабораторију

Танјуг
Донаторско вече за једину преосталу Теслину лабораторију

ЛОНГАЈЛЕНД- Теслин научни центар Ворденклиф (TSCW) организоваће 1. децембра глобално гала вече “Будућност је сада” како би се прикупила средства потребна да би се та једина преостала Теслина лабораторија претоворила у Глобални научни центар.

Извршни директор TSCW са Лонгајленда Марк Алеси за Танјуг каже да им је циљ да прикупе 175.000 долара како би простор последње лабораторије Николе Тесле претворили у Глобални научни центар који чува смјели дух Теслиних проналазака, пружа иновативне присутпе учења и подстиче напредак нових технологија.

Такође, како Алеси додаје, циљ је и да се насљеђе једног од највећих научника у историји човјечанства очува у Теслином музеју.

Заљубљеници у науку, Теслини поштоваоци из целог свијета могу да учествују у гала вечери уплатама од 30 долара. Уколико донирају 66 долара, уз присуство на гала вечери добиће и годишњу чланарину, а за 99 и кредит од 25 долара за онлајн радњу TSCW.

Према ријечима Алесија, предстојећа, четврта виртуална глобална гала вечера инспирисана је дјелом двојице иноватора бежичних комуникација које су трансформисале свет - на првом месту Николом Теслом а потом и америчко-индисјким инжењером Арогасвамијем Полраџом  емеритус професором Стенфорд универзитета, проналазачем МИМО бежичне технологије.

Директор TSCW Марк Алеси подсјетио је да је и глобално гледано значај Ворденклифа историјски огроман - као последња Теслина лабораторија, сведочанство је једног од најутицајнијих проналазача у историји.

Алеси је подсетио да се свијет Тесли одужио у једну руку тако што су поштоваоци његовог дела донацијама сачували Ворденклиф, а било их је више од 33.000 из 108 земаља и свих америчких савезних држава.

Ворденклиф је дизајнирао архитекта Станфорд Вајт и представља Теслин бежични одашиљач са 18 спратова, препознатљив широм свијета као симбол иновације и технолошког напретка.

Гала свечаност 2022. биће прилика да се укаже и на Полраџов допринос виртуелном програму који наглашава моћ бежичног интернета велике брзине која побољшава животе и помажзе човецанству да се лакше повеже, ради, учи и напредује, кроз симултано повезивање висе корисника.

Полраџ је одговоран за проналазак МИМО бежичне технологије, навели су у TSCW и подсјетили да сваке године одају признање најистакнутијем иноватору који одражава Теслин храбри дух инвентивности и посвећености на унапредењу технологије за бољитак цовечанства, и да је Полраџ један од њих.

TSCW је радио и ради на виртуелним програмима од којих су неки бесплатни, а кроз које учесници могу да открију и највеће мистерије те Теслине последње лабораторије.

За 164. годишњицу Теслиног рођења, прије две године, у TSCW  су организовали премијеру холивудског филма “Тесла”, уз учешће главних протагониста. Тада су Итан Хок и Кајл Меклајн, као и редитељ Михаел Алмереида нагласили да “истина о Тесли одузима дах''.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана