Ђоковић вечерас против Медведева игра финале УС Опена за историју и испуњење сна

ГС
Ђоковић вечерас против Медведева игра финале УС Опена за историју и испуњење сна

ЊУЈОРК - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић и Рус Данил Медведев вечерас играју финале УС Опена у којем ће српски тенисер „ловити“ историју и испуњење свог сна званог календарски слем.

Ђоковић би вечерашњом побједом комплетирао „календарски слем“, односно освојио би све гренд слемове у 2021. години чиме би постао први од Рода Лејвера којем је то пошло за руком 1969. године.

Новак би тријумфом такође претекао Роџера Федерера и Рафаела Надала по броју освојених трофеја на највећим турнирима икада. Сва тројица  имају за сада по 20 освојених гренд слем наслова, подсјећа Кликс.

-Волио бих да ме народ, поготово моји навијачи и ривали, памте као неког ко је пре свега остављао срце на терену и ко је можда инспирисао неке играче да даље напредују и верују у себе више. Такође и као неког ко је покушавао максимално да се саживи са свим животним циљевима. Да поштујем друге и будем захвалан, да ценим сваки тренутак, да будем понизан и свестан тога да играм спорт који волим и радим оно што обожавам - рекао је први рекет свијета након пласмана у финале УС Опена.

Медведев такође има велики мотив да вечерас освоји први гренд слем у каријери.

Ђоковић и Медведев су се до сада састали осам пута, пет пута је славио Новак, а три пута Рус.

Финални меч на програму је вечерас од 22 часа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана