Дизни и велике банке винули Вол Стрит до нових рекорда

Танјуг
Дизни и велике банке винули Вол Стрит до нових рекорда

ЊУЈОРК - Индустријски индекс Њујоршке берзе Дау Џонс достигао је нови рекорд свих времена, предвођен растом акција компаније "Дизни" и великих банака - Голдман Сакс и ЈПМорган Чејс.

На затварању трговања у понедељак увече, Дау је закључен незнато испод 35.000 бодова, односно с добитком од око 126 поена, или 0,4 посто, преноси тв станица ЦНН.

Овај индекс најликвиднијих акција тренутно биљежи раст од преко 3,0 процента у односу на мај када је најављиван "успавани" почетак љетњег трговања.

Општи индекс Њујоршке берзе С&П 500 је у понедељак порастао за око 0,3 одсто, а техолошки Насдак за 0,2 процента, при чему су оба регистровала нове највеће вриједности икада. Од почетка маја, С&П 500 и Насдак су ојачали за око 5,0 посто.

"Дизни" је била најуспешнија акција у индексној корпи Дау у понедељак, с растом од преко 4,0 процента, захваљујући снажним подацима забиљеженим на благајнама и солидним приходима од стримовања Марвеловог филма "Црна удовица" током викенда.

Друга акција с најбољим учинком у Дау корпи био је Голдман Сакс, који је ојачао за око 2,5 одсто, пошто су се инвеститори кладили на добре пословне резултате у другом кварталу који се очекују данас.

Инвестициона банка ЈПМорган Чејс, која такође треба да објави данас своје најновије пословне показатеље, регистровала је раст вриједнсоти од скоро 1,5 посто.

Оба банкарска дива профитирају од бума на берзи - предвиђа се да ће свака од њих остварити солидан приход од трговине и од накнада њихових сектора за инвестиционо банкарство, захваљујући снажној потражњи клијената за ИПО улагањима, као и повећаним активностима мерџовања.
 

 

 

 

 

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана