Британија објавила рат гојазности: Увели забране, Џонсон тражи од сународника да више вјежбају

Срна
Британија објавила рат гојазности: Увели забране, Џонсон тражи од сународника да више вјежбају

ЛОНДОН - Британски премијер Борис Џонсон искористио је сопствену борбу са тежином да би од сународника затражио да буду у бољој форми и да се изборе са гојазности због које је повећан ризик од заразе вирусом корона.

Међу нове мјере администрације да помогну људима да изгубе на тежини спадају забрана телевизијских и реклама на интернету за "џанк" храну прије 9.00 часова, укидање "купите један добијете други бесплатно" за сличне оброке, те стављање броја калорија на меније већих ресторане.

Џонсон (56) који је ослабио скоро шест килограма од када се изборио са ковидом-19 указао је на резултате истраживања у којима се указује да су гојазне и особе са превише килограма изложеније ризику да се заразе вирусом корона.

Британски премијер имао је репутацију гурмана и у прошлости је говорио о уживању у вину и касним оброцима са кобасицом и сиром, али је промијенио навике и сада на посао иде бициклом.

Док је био на функцији градоначелника Лондона увео је бицикл за јавну употребу.
- Увијек сам хтио да изгубим на тежини и као многи људи килажа ми иде горе-доле. Међутим, од када сам се опоравио од вируса корона постепено радим на кондицији - нагласио је Џонсон.

Џонсон је изразио наду да кампања неће изгледати као неко наређење већ једноставан савјет Британцима да стекну кондицију.

Према резултатима анкете часописа "Јавно здравље Енглеске", више од 60 одсто одраслих Британаца је гојазно.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана