Борко Петровић најбољи предавач на свијету у конкуренцији од 110 држава

ГС
Foto: Твитер

Најбољи едукатор и предавач на свијету је Борко Петровић, професор енглеског језика у параћинској гимназији и Основној школи "Стеван Јаковљевић".

Награда која је професора Петровића сврстала у ред најбољих свјетских наставника његове ученике не изненађује. Учење енглеског језика на часовима професора Борка, кажу ђаци, није обичан час.

Ученици кажу да није као други професори који ће да прате само систем рада, већ он покушава да на занимљивије начине то представи.

"Гледам да оно што они око себе имају сваког дана у свом окружењу у кући у свом друштву да једноставно тако водим час да они схвате да је образовање неотуђиво од реалности а не да ми покушавамо да им наметнемо нешто што им никада неће требати," истакао је професор енглеског језика Борко Петровић.

Професор Петровић прије неколико година освојио је признања "Најбољи едукатор Србије", а потом и Балкана. На завршној свечаности у Њу Делхију проглашен је за најбољег едукатора и предавача на свијету. Са бине се чула и песма "Тамо далеко".

"Ситуација мање више наставника у свету је да сви делимо исту судбину, тако да нам је језик врло био сличан, заједнички, топао и разумљив, разумели смо проблеме једни других," напоменуо је Петровић.

У просвјети је скоро двије деценије и тврди да упркос тешкоћама позив не би мијењањао ни за један други. Часове обогаћује новим садржајима и примјењује такозвано саморегулисано учење.

"То је да поред обавезних оцена које имају бар још толико имају шансе необавезних активности и они могу да своју оцену подигну чистим својим трудом, радом, залагањем а то су поља која су њима јако позната, то су музика, стрип, филм, књижевност из чега год желе," истакао је Петровић.

Још сређује утиске из Индије, која је каже земља контраста и невјероватних разлика, од свакодневног живота до образовног система. У коферу титула званично најбољег едукатора свијета, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана