Биоскопи у Мумбају поново раде, половина Индије вакцинисана

Танјуг
Foto: Илустрација

МУМБАЈ - Биоскопи у индијској филмској престојници Мумбају поново су отворени данас, након што су више од 18 мјесеци били затворени због пандемије корона вируса.

Отварање биоскопа у Мумбају је једно од најновијих ограничења која су укинута од како је број инфекција опао у земљи.

Како би се ширење короне вируса смањило, само људима са Ковид-19 пропусницом је дозвољено да посјећују биоскопе, а маске и провјера температуре на улазу су обавезни.

Сваке године, филмска индустрија Боливуд вриједна 2,8 милијарди долара произведе више од 2.000 филмова. Поновно отварање биоскопа у Мумбају долази на дан након што је Индија прославила своју милијарду дозу ваквине против Ковид-19. Око половине становника, 1,4 милијарде људи у Индији је примило најмање једну дозу вакцине, док је око 20 одсто потпуно вакцинисано.

Премијер Нарендра Моди рекао је данас да је иницијативе Индије за вакцинисањем примјер како се грађани и влада могу удружити са заједничким циљем.

 "Давање једне милијарде доза није само бројка већ одраз одлучности земље. Индија је написала ново поглавље у својој историји. Свет ће сада озбиљније схватати Индију након овога" рекао је он.

Моди је такође подстакао грађане да купују индијске производе како би побољшали економију земље. "Има међу нама оних који верују само страним брендовима чак и за свакодневне потребштине. Успех вакицина које су произведене у Индији је промена парадигме", рекао је он.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана