Бициклом против ковида – Беч припремио нову стратегију за лијечење обољелих

Танјуг
Foto: Илустрација/ Pexels

Власти града Беча одлучиле су се за додатну стратегију у опхођењу са пандемијом ковидa 19.

Обољелима ће лијекови против ковида сотровимаб и молнупиравир бити достављани бициклима. Бечке власти наводе да је циљ да се од позитивног теста до испоруке лијека време максимално скрати.

Особе, које припадају ризичним групама, а које су се инфицирале вирусом корона, биће активно контактиране од здравствене службе "Магистрат 15". Разговором ће бити утврђено да ли је могућа или потребна употреба специјалних лијекова. Након тога град доставља таблете сервисом за доставу бициклима.

 

Тиме, намјера је власти, жели се смањити опасност од тежег облика обољења. Беч жели, уз вакцине, да као прва аустријска покрајина, уведе у борбу против панемије два лијека.

У том циљу је "МА15" развио посебан систем који ће тестирати једномјесечном проном фазом терапије инфицираних ризичних пацијената који нису у болници.

Тако ће употријебити лијекове сотровимаб и молнупиравир.

Град је од савезних власти добио прву траншу на располагање и најављује да ће, ако се докаже овај метод, додатно наручивати лекове.

Лијекове ће добијати позитивно тестиране особе са вишим ризиком од тежег обољења, који су у раној фази заразе.

Уколико се разговорм утврди да треба примијенити инфузије, односно леијк сотровимаб, пацијент ће бити довежен у амбуланту гдеј ће примити инфузије и потом бити враћен кући.

Ако љекари током разговора одлуче да лијече таблетама молнупиравир, онда тај лијек пацијент добија, уз детаљно објашњење, преко сервиса за доставу "Велоце" на кућну адресу.

Циљ је да се од позитивног теста до испоруке лијека скрати вријеме максимално.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана