Безос опет најбогатији на свијету

Танјуг
Безос опет најбогатији на свијету

АТЛАНТА- Амерички бизнисмен Џеф Безос вратио је титулу најбогатијег човека на свијету, коју је изгубио од оснивача компанија "Тесла" и "Спејс Икс" Илона Маска прије шест седмица, пише CNN.

Маск је у уторак изгубио око 4,5 милијарде долара због пада дионица компаније "Тесла" за 2,4 одсто, што је било довољно да сиђе на друго мјесто листе "Bloomberg Billionaires Index".

Безосово богатство је такође умањено због пада на тржишту дионица, али екстремних промјена није било јер је изгубио око 372 милиона долара и то је било, како наводи CNN, довољно да врати титулу најбогатијег човjека на свијету коју је претходно држао три године.

CNN наводи и да се, с обзиром на то да је Безосов "Амазон" због пандемије ковида-19 забиљежио огроман пораст продаје, удио извршног директора повећао у 2020. години са 75 милијарди долара, на 173,3 милијарде долара.

Раније овог мјесеца Безос је најавио да одустаје од улоге извршног директора и да ће прећи на функцију извршног предсједника касније ове године.

Безосово богатство се тренутно процјењује на 191, а Масково на 190 милијарди долара.

Маск је постао најбогатији човјек свијета почетком јануара када је нагло порасла вриједност компаније "Тесла".

На трећем мјесту на овој листи најбогатијих на свијету налази се Бил Гејтс чије се богатство процјењује на 137 милијарди долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана