Амазон ће радницима исплатити бонусе до 300 долара, али ако ту буду радили током цијелог децембра

Танјуг
Амазон ће радницима исплатити бонусе до 300 долара, али ако ту буду радили током цијелог децембра

ЊУЈОРК- Амерички онлајн трговац Амазон исплатиће једнократно празничне бонусе у износу до 300 долара запосленима који пакују и испоручују робу, након што се суочио са синдикалним и другим критикама због укидања екстра накнада за рад у ризичним околностима због пандемије Ковид-19.

Компанија је саопштила да ће радницима са пуним радним временом исплатити бонусе од 300 долара, а хонорарцима 150 долара, ако у том гиганту за е-трговину буду радили током цијелог децембра, преноси агенција "Блумберг".

То ће Амазон коштати око 500 милиона долара, навео је шеф логистике Дејв Кларк у блогу на корпоративном веб сајту.

Као и многи конкуренти у е-малопродаји, који нуде исплату екстра накнада као подстицај радницима да наставе да долазе на посао током пандемије, Амазон је укинуо ту врсту мјесечних бонуса након наглог раста армије тражилаца посла због поремећаја у економији.

Компанија је крајем маја укинула додатак од два долара по сату стотинама хиљада запослених у њеним магацинима и дистрибутивним центрима. У јуну је, ипак, исплатила једнократне бонусе од 500 долара.

У посљедње време, Амазон се суочио са критикама дијела запослених због покушаја да привуче нове раднике нуђењем бонуса од чак 3.000 долара како би обезбиједио довољно особља за покривање празничне гужве, при чему је постојећим радницима понудио ваучере у износу који покрива само куповину ћурке за Дан захвалности, додаје "Блумберг".

Почетком ове недјеље, протест групе радника у складишту Амазона у Алабами, који је организовао синдикални покрет, прерастао је у општи, што је ријеткост у компанији која забрањује радничко организовање у својим редовима.

Амазон ће радницима исплатити бонусе од 150-300 долара, ако ту буду радили током цијелог децембра

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана