Аљаска: Човјек спашен након седмодневне борбе са медвједом

Тањуг
Foto: Илуистрација

ЛОНДОН - Један човјек је спашен на Аљасци након што је, како тврди, готово недјељу дана одбијао нападе медвједа у удаљеном рударском кампу на Аљасци.

Службеници америчке обалске страже су најприје видјели СОС сигнал на крову бараке у кампу, да би затим примијетили мушкарца који им је махао и позивао у помоћ, преноси Би-Би-Си.

 Човјек им је рекао да га је напао медвјед и да није спавао данима, јер се гризли непрестано враћао у његов камп. Човјек је имао модрице на грудима и повријеђену ногу коју је залијепио траком.

Посада хеликоптера била је на путу да превезе тим научника који је у истраживачкој мисији везано за дивље животиње када су, због временских услова, скренули са пута и примијетили поруку за помоћ. Према писању "Њујорк тајмса", човјеку је скоро нестало муниције за пиштољ и врата бараке у којој је боравио била су откинута.

"У једном тренутку, медвјед га је одвукао доле до ријеке. Имао је пиштољ. Рекао је да се медвјед враћао сваке ноћи и да није спавао неколико дана", рекао је потпоручник Џеред Карбахал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана