Абу Даби и Дубаи најбољи градови за живот на Блиском истоку

Tanjug
Foto: PlanetWare

ЛОНДОН - Абу Даби и Дубаи су два водећа града по условима живота на ранг листи 27 престоница на Блиском истоку и Африци, према истраживању Економист Интелиџенс Јунита (ЕИУ), подружнице британске издавачке куће Економист.

Како се наводи у анализи, у Уједињеним Арапским Емиратима (УАЕ) је око 99 одсто људи примило најмање две дозе вакцине против ковида-19, што је трећа највећа стопа у свету.

То је помогло овој земљи да избјегне потпуна затварања 2021. као и у досадашњем току ове године, па су Абу Даби и Дубаи, два велика града у УАЕ, углавном остали отворени за пословање још од првог таласа короне 2020.

Њихов релативно брз опоравак је један од разлога зашто се Абу Даби, са 77 поена, и Дубаи са 76,8 бодова, налазе на првом и другом мјесту на ранг листи ЕИУ најповољнијих градова у погледу "могућности за живот“ на Блиском истоку и Африци.

Трећу позицију је заузео израелски Тел Авив са скором од 72,3 поена, четврти је Кувајт Сити (72,1 бод), а на петом месту је Бахреин (71,3 поена).

На зачељу листе, односно на 27. позицији је Дамаск са освојених 30,7 поена, а испред њега су Лагос (32,2 бода) и Триполи (34,2 бода).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана