Реинкарнација првог дигиталног ручног часовника

ГС
Реинкарнација првог дигиталног ручног часовника

Прије пола вијека, компанија Хамилтон је 1970. године лансирала први дигитални ручни сат. Он је постао свјетски хит након што га је Роџер Мур, као Џејмс Бонд носио у филму "Живи и пусти друге да умру". Сада се овај историјски часовник враћа, али у нешто модернијој варијанти.

 

 

Реинкарнација Хамилтон Пулсар Тиме Цомпутер-а (како се оригинални часовник звао), добила је назив Хамилтон ПСР. Он изгледа готово идентично као оригинал, чак користи и слично дугме за илуминацију приказа времена на екрану.

Произвођач се трудио да остане што је могуће ближе оригиналу. Стога ово није паметни сат, већ обичан дигитални часовник који може само да приказује вријеме. Разлика је у материјалима који су употребљени за производњу. Умјесто хибридног ЛЕД дисплеја који је користио оригинал, сада је употребљен ОЛЕД. Такође, ПСР верзија има заштитни анти-рефлективни премаз преко екрана и водоотпорна је до дубине од чак 100 метара.

Хамилтон припрема две верзије ПСР часовника, које ће бити у продаји од маја ове године. Лимитирана верзија (укупно 1.970 примерака), биће направљено од жутог злата и коштаће 995 долара, док ће обична верзија, направљена од легуре челика, коштати 745 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана