Хитлеров тјелохранитељ: “Ја сам убио Николу Теслу по личном наређењу Адолфа Хитлера”

Г.С.
Хитлеров тјелохранитељ: “Ја сам убио Николу Теслу по личном наређењу Адолфа Хитлера”

Лични Хитлеров тјелохранитељ, човјек који је ослободио Мусолинија, ловио Тита по Дрвару, савјетник Насера тврдио је да је угушио Николу Теслу.

“Ја сам убио Николу Теслу по личном наређењу Адолфа Хитлера који је процијенио да би савезници могли да искористе његова открића и добију рат” тврдио је Ото Скорцени, пуковник СС јединица, комадант њемачких командоса у Другом свјетском рату.

Ово је Скорцени, али и многе друге невјероватне ствари испричао на самрти свом несуђеном зету Ерику Бреману (познатог и као Ерик Орион) који је о томе свједочио у једној радио емисији у САД 2006.

Скорцени је тврдио да је у јануару 1943. по личној Хитлеровој наредби, подморницом пребачен до обала Њујорка одакле је, заједно са Рајнхардом Геленом отишао у хотел у коме је Тесла живио, угушио га јастуком, да би затим испразнивши сеф за обиљем вриједних докумената, неопажено отишао.

Иако је цијела прича била поткрепљена и доказима у виду “пуне кутије за ципеле фотографија Скорценија” на којима је он у униформи СС јединица, у друштву са Хитлером, Мартином Борманом, Менгелеом, Мусолинијем и многим другим злочинцима, некако је брзо прекривена велом тајне.

Ко је био Ото Скорцени?

Званични подаци наводе да је рођен 12. јуна 1908. у Бечу, а да је умро 5. јула 1975. у Мадриду. Карактеристичан ожиљак преко десне стране лица, задобио је на мачевању.

Успон Скорценија је почео у Другом свјетском рату.

Ушао је са тенковским јединицама из правца Румуније у Београд 1941. Једно вријеме је био стациониран у Панчеву. Прекомандован је на Источни фронт са кога се вратио као носилац “Гвозденог крста”. Хитлер га поставља за комаданта новоформиране јединице командоса, пише Новости магазин.

Лично је командовао операцијом ослобађања Мусолинија из затвора, отмицом сина Миклоша Хортија, а био је и у саставу падобранских јединица које су 1944. извеле Десант на Дрвар, са задатком да лично зароби Јосипа Броза Тита.

Скорцени је био неријешива загонетка и за оклопне јединице савезника у Арденима, а постоји и прича да је он требало да изведе операцију “Дуги скок” и да у Техерану ликвидира Стаљина ,Рузвелта и Черчила у децембру 1943.

Скорценијева предаја

Према ријечима Скорценија Хитлер је сматрао да је важније да елиминише Теслу па је припреме за операцију у Техерану препустио Паулу Фон Ертелу, за кога западни извори немају никакве податке.

Скорцени се предао савезницима у мају 1945. са тврдњом да је лично организовао пребацивање Хитлера из Берлина “на сигурно” и да су Руси нашли спаљене остатке Хитлеровог двојника.

Скорценију је суђено али је 1948. наводно побјегао, крио се 18 мјесеци у Њемачкој да би се докопао Шпаније гдје му је генерал Франко дао пасош.Скорцени је наводно био и савјетник више египатских предсједника, па и Насера.

Био је савјетник Хуана Перона у Аргентини и тјелохранитељ нејгове жене Евите, а наводно је радио и за израелски Мосад.

Смрт под велом тајне

У Мадриду је 1975.по једној верзији умро од посљедица рака кичме, а по другој је погинуо у саобраћајној несрећи.

Већ поменути Ерик Бреман је пак тврдио да су Американци Скорценија, баш као и многе друге познате есесовце пребацили у САД гдје су радили за њих. Он тврди да је Скорцени умро 1999. и да је присуствовао развијавању пепела из његове урне.

Скорцени је, наводно рекао и да је њему и Рајнхарду Галену, који је послије рата учествовао у орагнизовању ЦИА и БНД (Западно-њемачке обавијештајне службе) помагао Теслин дугогодишњи асистент Џорџ Шерф.

Скорцези је трврдио и да је Шерф уствари шпијун кога је још 1938. лично Хитлер послао у САД са задатком да “буде у близини Тесле”.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана