Тодоровић: Тома је био аутентичан у емоцији

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Гошћа нове епизоде видео серијала „Танјуг Рефлектор“ била је косценаристкиња Маја Тодоровић која је говорила о томе како је доживјела Тому Здравковића прије и после снимања филма, како је приступила раду на „Томи“, да ли ју је дирнула нека сцена и има ли омиљену пјевачеву песму.

Тодоровић је рекла да је прије почетка рада на филму Здравковић за њу био један од музичара које је вољела да слуша у кафани и који су саставни дио кафанског и боемског духа Београда, али и дубоко у коду нашег народа.

„Када сам кренула да радим на филму више нисам смела да га посматрам као неки феномен, него као обичног човека, са својим врлинама и манама. Комплексан психолошки карактер. И то је заиста био велики задатак“, рекла је Тодоровић.

Радећи на сценарију са редитељем Драганом Бјелогрлићем, Зораном Лисинцем и Николом Пејаковићем, Тодоровић каже да је Здравковић „пун лик“ и да су имали „толико материјала да је заиста било тешко одабрати шта од свега тога укључити у филм“.

„Сви његови односи могли би да буду филм за себе, јер је он у све улазио доста искрено, са пуно љубави, са пуно душе и мислим да се то осети и у његовим песмама. Аутентичност у емоцији, огољавање до краја“, оцијенила је Тодоровић.

Упитана да ли постоје сцене у филму које је дирну, Тодоровић је истакла крај филма када се Здравковић сретне са својим другом из детињства, као тренутак кад се расплакала.

„Туга је кад се сретне са својим другаром који му каже да би свој живот могао да му преприча за десет минута. То је за мене било ужасно тужно, јер заиста постоје људи којима се живот сведе на пуко преживљавање. А Тома да крене да прича закаснио би на следећи живот“, рекла је Тодоровић.

Када би морала да изабере једну Томину пјесму, Тодоровић каже да јој је то након рада на филму мало теже, а одговор прије снимања би био „Два смо света различита“.

„Већ их некако толико интимно доживљавам из глава карактера на којима сам радила да их је тешко одвојити, кад знам која је предприча настанка тих песама. Али, ето, нека остане ''Два смо света различита“, закључила је Тодоровић.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана