Звиздић тражи одговорност за губитак Сарајева или напушта СДА

ГС
Звиздић тражи одговорност за губитак Сарајева или напушта СДА

САРАЈЕВО - Бивши предсједавајући Савјета министара БиХ и потпредсједник Предстваничког дома Парламента БиХ Денис Звиздић условио је свој останак у СДА "темељним кадровским промјенама и преузимањем одговорности за катастрофалне резултате на локалним изборима".

Ако се то не догоди Звиздић би могао да напусти СДА, чији је лидер Бакир Изетбеговић.

Звиздић је за сарајевски портал Кликс рекао да то није само његов, већ је услов и многих других чланова - прихватање одговорности за, како каже, најгори изборни резултат у историји СДА, као и моментална и неопозива оставка читавог Кантоналног одбора странке у Сарајеву.

Према његовим речима, то укључује и оставку Себије Изетбеговић, иначе супруге лидера странке.

За Звиздића је то једини начин да се СДА спаси и да покуша да врати повјерење бирача.

- Странка се мора ресетовати. Да је СДА победила на нивоу Кантона Сарајево ко би био први ко би понео ловорике због победе? Па наравно Кантонални одбор. Међутим сада, када је СДА доживела понижавајући, брутални пораз они беже од одговорности - наводи Звиздић, који истиче да су таквом изборном резултату допринијеле "девијације и афере" у којима је СДА учествовала.

Упозорио је да уколико не дође до преузимања одговорности СДА чека крах на предстоећим општим изборима.

- СДА се налази на прекретници. Остајем у странци под условом да се захвалимо овим појединцима који наносе сталну штету. Пораз у Сарајеву је понижавајући. Ипак је Сарајево главни град БиХ, авангарда, то је наше лице према свијету, а СДА га је изгубила... - навео је Звиздић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана